Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fishing skill

 Ez a leírás a fishing skill (halászati tudomány) fejlesztéséhez próbál segítséget nyújtani, ill próbálok tanácsokat adni hol érdemes pecázni. Először is, ez a skill tipikusan az ami elsőnek könnyűnek tűnik aztán mint minden másnál, rádöbbenünk, hogy ez se olyan egyszerű, főleg nem a free játékosoknak. Member-eknek viszonylag könnyebb dolguk van mert a Fishing guildben minden megvan ami csak a pecázáshoz kell, sok spot, bank és egy sütő (erről még később írok), de ha még nem is érted el a guildhez a szintet Catherby-ben is azthiszem a mennyben érzed magad Karamja szigetéhez képest:) Merthogy itt is van bank közel a vízparthoz és rengeteg fishing spot szinte az összes féle. Na de kezdjük az elején. Tutorial Island-en ugye megmutatják nekünk hogyan is foghatunk shrimpet és a kis hálót örköljük a játékba (ha ez esetleg elveszett véres csatában egy goblinnal vagy hasonló akkor ezt pótolhatjuk Port Sarimban 1-2 gp áron). Nos tehát vegyük az irányt Draynor Village-be ami kezdésnek a legideálísabb hely fogjuk a hálónkat és kezdjünk el halászni.


Mivel itt is közel a bank vihetjük a fogást és betehetjük. A gyorsabb fejlődés érdekében soha ne azt csináljuk hogy visszük a baltát meg gyufát és azon nyomba megsütjük a halakat, hanem a nyers halat bankoljuk, minél többet és aztán később süssük meg egyszerre alkalmasabb helyen. Ne felejtsük el, hogy a horgászat nagyon fontos skill, mindig szükséged lehet rá főleg ha pk-zol, de edzéshez is mert ugye kajára mindig szükséged lesz. Nos tehát folytatva a shrimpezéssel gyorsan érjük el a lvl 5-t ami után már horgászbottal és csalival horgászhatunk ( a lvl 5 max fél óra de talán még annyi sincs). Ha elértük akkor fussunk át port sarimba egy horgászbotért és vegyünk csalit is (bait) vagy ha van akkor ne felejtsük el magunkal vinni. Draynor village-be vissza és folytathajuk a pecázást, érdemes kiszámolni mennyi bait kell a lvl 20ig és csak annyit venni mert később már nemigen lesz rá szükség legalábbis annak aki nem olyan halat akar enni ami kb semmit nem tölt az életen ill. eladhatatlan. Ha megvan a lvl 20 akkor vegyük meg ugyancsak port sarimban a fly fishing rod-unkat és a hozzá illő tollakat (feather), ezeket tyúkok gyilkolásából is szerezhetünk. Na most értük el oda ahonnét igazán érdemes lesz horgászni és idáig ha ügyes vagy pár óra alatt eljuthatsz. 20-as szintől már tudsz fogni trout-ot ami 7-et növetel az életeden ez már elég elfogadható és ezzel már jól lehet edzeni is. Azt ugye nem felejtitek el hogy ezzel párhuzamosan a főzést is fejleszteni kell mert ugye mindenki tudja, hogy először a kifogott halak nagy részét még elrontod ill. bizonyos szint kell a külömböző halak megsütéséhez. Nos tehát megvan a toll és az új pecabot, irány a Barbarian Village.


A szénbányáktól kicsit keletre a folyóparton két fishingspot van itt lehet folyami halakra (trout, később salmon) pecázni. Északra pedig Edgevill bank vár titeket:) Ha már kifogtatok egy halom trout-ot meg salmont és ezzel felturbóztátok a főzőtudományotokat is és persze elértétek a lvl 35-t akkor már tuti bizsereg az ujjatok az egeren, hogy mikor mehettek már a varázslatos Karamja szigetére tunát meg majd lobstert fogni, mert annyi jót hallotattok már róla, hogy milyen szép hely és még banánok is vannak :P Úgyhogy mentek is 60 gp-vel meg egy Harpoon-nal felfegyverkezve és nekiestek a tengernek. Aztán a 3. kör után felforr az agyad mert kb 5 perc csak az oda-vissza utazás és ugye még ha nem is drága de mégis csak pénzbe kerül. Hát igen, mint sok minden ez is egy ostorcsapás a free userek hátán, de hát ez van, legalább majd lehet swordfisht is fogni, ennek kell örülni:) Hát kb ennyi amit a gyorsított fejlődésről irhatok, aki member annak sokkal könnyebb dolga van, mindent csinálhat Catherby-ben ahol, mint mondtam bank, horgászbolt, sütő, ja és persze homokos tengerpart és napsütés várja. Annyit még hozzátennék a free-seknek , hogy a halakat Al-kahridban a bankhoz közeli Kebab boltban levő sütőn érdemes ehetővé ill. szénné varázsolni. Memberen pedig nem a fishing guildben hanem Catherbyben van legközelebb a sütő a bankhoz.

Boltok helyei: Port Sarim, Catherby, Shilo Village, Fishing Guild

Ez pedig egy táblázat a halakról mindenféle infoval
Kép Név Szint szükséges Életerőt ad Ezzel foghatod ki Info
  Shrimp 1 3
Small Fishing Net
Garnélarák
  Karambwanji 5 3
Small Fishing Net
-
Members Only
  Sardine 5 4
Fishing Rod
Szardínia
  Herring 10 5
Fishing Rod
Hering
  Anchovy 15 3
Small Fishing Net
Szardella
  Mackerel 16 6
Big Fishing Net
Makréla
Members Only
  Trout 20 7
Fly Fishing Rod
Pisztráng
  Cod 23 7
Big Fishing Net
Tőkehal
Members Only
  Pike 25 8
Fishing Rod
Csuka
  Slimey Eel 28 6-10
Fishing Rod
Members Only
  Salmon 30 9
Fly Fishing Rod
Lazac
  Frog Spawn 33 3-6
Small Fishing Net
Béka ikra
Members Only
  Tuna 35 10
Harpoon
Tonhal
  Cave Eel 38 10-12
Fishing Rod
Barlangi angolna
Members Only
  Lobster 40 12
Lobster Pot
Homár
  Bass 46 13
Big Fishing Net
Sügér
Members Only
  Swordfish 50 14
Harpoon
Kardhal
  Lava Eel 53 14 fishingrod.gif
Oily Fishing Rod
Láva angolna
Members Only
  Monkfish 62 16
Small net
Monkfish
Members Only
  Karambwan 65 18
Karambwan Vessel
Members Only
  Shark 76 20
Harpoon
Cápa
Members Only
  Sea Turtle 79 20 N/A Tengeri teknős
Members Only
  Manta Ray 81 22 N/A Mantha rája
Members Only

 

Fishing Guild

A Fishing Guild Seers' Village-től dél-nyugatra fekszik. Lejjebb a térképen láthatjátok és a guildek közül nekem a kedvencem mert ez igazán jó és jól használható. Van bank, horgászbolt, sütő és egy csomó fishing spot, szóval ha elérted a lvl 68-as szintet (vagy 63 plusz Admiral pie, esetleg 65 plusz fishing potion) akkor igazán a mennybe érezheted magad. 

Néha előforduló dolgok (Random Events)

River Troll

Ő veszélyes lehet, pecázás közbe jelenik meg és támad rád. Combat-odtól függően, minél nagyobb a tied az ővé is annál nagyobb (lehet: 14, 15, 20, 45, 47, 120, 159). Ha megölöd dobhat: Fishing bait 5-25, tuna, swordfish, shark, feathers, oysters (3), caskets, bones.

Whirlpool Ez az amikor elkezd kavarogni a víz, ha ilyet látsz hagyd abba a halászatot mert odaveszhet az eszközöd...

Big FishEz az amikor egy nagy hal kiugrik a vízből és kilöki a kezedből a botot vagy amivel halászol éppen, bajod nem lesz, és a földön megtalálhatod a botot és felvehete újra.

Summoning szörnyek fishing plusszal

  • Granite crab (+1 fishinggel gyorsabban halászol)
  • Ibis (+3 fishinggel gyorsabban halászol)
  • Granite lobster (+4 fishinggel gyorsabban halászol)
 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 13571
Hónap: 129
Nap: 2